Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Πρωταθλητής εφήβων Θεσσαλίας ο Κεραυνός !!!! (Φώτο)

Τον τίτλο του πρωταθλητή Θεσσαλίας σε επίπεδο εφήβων κατέκτησε το μεσημέρι της Κυριακής (10/4) ο Ν. Κεραυνός, που επικράτησε σχετικά εύκολα της Νίκης Βόλου, στο κλειστό της Μπάρας στα Τρίκαλα, με σκορ 78-58.
Σε έναν πολύ ωραίο τελικό , που έγινε με την παρουσία από πλευράς ΕΣΚΑΘ, του αντιπροέδρου κ. Βάιου Φαλάγγα και του Τρικαλινού μέλους της Θεσσαλικής ένωσης Γιάννη Καρακικέ , οι φίλοι του μπάσκετ που βρέθηκαν στο κλειστό της Μπάρας , ευχαριστήθηκαν από το θέαμα και χάρισαν απλόχερα το χειροκρότημά τους και στις δύο ομάδες που έλαβαν μέρος στον τελικό εφήβων Θεσσαλίας.

Οι παίκτες με το άγχος της κατάκτησης του τίτλου να είναι εμφανές στις κινήσεις τους ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι αλλά στην συνέχεια οι παίκτες της Λαρισινής ομάδας ανέβασαν απόδοση και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +4 (19-15). ενώ πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο +11(38-27).

Ο Κεραυνός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες των Πάκα - Ζαχαρέλη να ανεβάζουν την διαφορά στο +16 στο τέλος της 3ης περιόδου, καθώς η  απουσία του τραυματία Χρήστου Σούλη , επηρέασε αρνητικά την ομάδα των Μαύρου - Κοσμάτου.

Το τελικό 78-58 έδωσε στην ομάδα των Πάκα - Ζαχαρέλη τον τίτλο του πρωταθλητή Θεσσαλίας και το δικαίωμα να διεκδικήσει, στη Θήβα στην Β Φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος  το διάστημα 15-17 Απριλίου κόντρα σε Φαίακα Κέρκυρας , Κάδμο και ΤΕ Λέσβου, την είσοδό του στην τελική φάση .

Την απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων και στις δυο ομάδες έκανε ο αντιπροέδρος της ΕΣΚΑΘ  κ. Βάιος Φαλάγγας , μαζί με την αντιδήμαρχο Τρικάλων  για θέματα αθλητισμού κα Έφη Λεβέντη , τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Άκη Αναστασίου και τον υπεύθυνο προπονητή των αναπτυξιακών κλιμακίων της ΕΣΚΑΘ κ. Δημήτρη Σταυρόπουλο.

Πρώτοι σκόρερ της αναμέτρησης , για τον Κεραυνό ο Γιακούλας με 25(3) πόντους και τον ακολούθησε σε απόδοση ο Αντωνόπουλος με 18 (6), ενώ ο Δελεντζές με 21 ήταν ο πρώτος σκόρερ για τη Νίκη.

Σε ανακοίνωσή της η ομάδα της Νίκης Βόλου αναφέρει:
«Δεν τα κατάφερε η εφηβική μας ομάδα στον τελικό Θεσσαλίας. Γνωρίσαμε την ήττα με 78-58 από τον Κεραυνό Λάρισας. Η απουσία του τραυματία Χρήστο Σούλη τελικά επηρέασε την ομάδα μας που βρήκε απέναντι της ένα αξιόλογο αντίπαλο.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Κεραυνού και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ευχαριστούμε το Δήμο Τρικκαίων για τις παροχές (νερά & αναψυκτικά) και τους γονείς των αθλητών μας που βρέθηκαν στο κλειστό των Τρικάλων.

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΑΣ.»


Ν. Κεραυνός - Νίκη Βόλου  78-58
Δεκάλεπτα: 19-15, 38-27, 54-38, 78-58
Διαιτητές: Σταματόπουλος Μαραμής
Κεραυνός (Πάκας - Ζαχαρέλης) Πολιτόπουλος 7,  Αντωνόπουλος 18(6),  Πάσχος 5(1),  Νταμπούρας 2, Μηνάς , Γιακούλας 25(3), Δρυστέλλας , Κίτσιος , Τζαλαβάρας 16, Μίζιος , Δεμίρης 2, Πλιάτσικας 3(1). 
Νίκη Βόλου: (Μαύρος- Κοσμάτος) Βαλής, Νίκολης 9(1), Τουτουτζόγλου 6(2), Μπάντελης 3(1), Ανδρεόγλου,  Παναγιώτου , Μόκας 4, Δελεντζές 21, Ζαμηλούδης , Σιάνος 15(3), Μανώλης , Ψιλοβίκος.