Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Πήρε το βολιώτικο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό η Νίκη.(Φώτο)

Νικήτρια με 84-72 αναδείχθηκε η ομάδα της Νίκης Βόλου  στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι παρουσία περισσοτέρων από 1000 φιλάθλων.

Οι αθλητές των Μαύρου-Κοσμάτου  μπήκαν μουδιασμένα στο ματς κι έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να πετύχουν κάποια εύκολα καλάθια, ωστόσο στη συνέχεια βγάζοντας πάθος και ενέργεια, και παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ επέβαλλαν τον  ρυθμό τους και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ το οποίο και κράτησαν σχετικά εύκολα μέχρι τέλους.

Οι προπονητές της Νίκης Βόλου στα τελευταία δύο λεπτά έδωσαν την ευκαιρία και στους νεαρότερους αθλητές μας να πάρουν συμμετοχή στο παιχνίδι.

Να σημειώσουμε οτι στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στην ομάδα της Νίκης  ο προπονητής των ακαδημιών  και βοηθός προπονητή της ανδρικής ομάδας Ανδρέας Τσιριγωτάκης και ο υπεύθυνος του προγράμματος υποδομών μπάσκετ της Νίκης Βόλου Χρήστος Αθανασιάδης. Τις βραβεύσεις έκαναν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Βασίλης Βενέτης.

Επίσης βραβεύτηκε η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Μαγνησίας και της οποίας 4 αθλητές είναι μέλη της 12άδας της ανδρικής μας ομάδας. Την βράβευση έκανε ο βουλευτής κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.


Σε ανακοίνωσή της η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρει:
« Η Διοίκηση και η Διοικούσα Επιτροπή της Ανδρικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης του
ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, συγχαίρει την ομάδα της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ για την δίκαιη και
καθαρή νίκη της στον μεταξύ μας αγώνα.

Συγχαίρουμε τους αθλητές μας για την προσπάθεια που κατέβαλλαν, ανεξάρτητα του αποτελέσματος, υπό την άξια  καθοδήγηση του κ. Αντώνη Μυριτζή μετά το απρόσμενο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο προπονητής κ. Γιώργος Βλιώρας και στον οποίο ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στον  Πρόεδρο και στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου για την άριστη φιλοξενία καθώς και σε όλους τους συντελεστές του αγώνα, Διαιτητές, Κομισάριο, Γραμματεία  για την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ευχαριστούμε, επίσης τον Διευθυντή και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας για την, ακόμη μια φορά, άριστη συνεργασία για την οργάνωση και την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων και τη συνεισφορά τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και αθλητές συνεχίζουμε την προσπάθεια με προσήλωση στην επίτευξη του στόχου μας».


Σε ανακοίνωσή της η ομάδα της Νίκης  Βόλου αναφέρει:
«Συγχαίρουμε κι ευχαριστούμε θερμά τους εκπληκτικούς οπαδούς της Νίκης Βόλου που δημιούργησαν μια φανταστική γηπεδική ατμόσφαιρα, στηρίζοντας με τις φωνές τους την ομάδα μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, χωρίς να συμβεί το παραμικρό παρατράγουδο. Τέτοιες εικόνες λείπουν από το Ελληνικό Μπάσκετ ακόμη και στις υψηλότερες Εθνικές κατηγορίες και είναι τιμή μας που οι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου στέκονται με τέτοιο τρόπο δίπλα στην ομάδα μας.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε το προπονητικό team και τους αθλητές μας για την σημερινή εμφάνιση, το πάθος τους και φυσικά για τη μεγάλη νίκη.
Συγχαίρουμε την διοίκηση και τους αθλητές του Ολυμπιακού Βόλου για την προσπάθεια τους και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην πορεία τους. Συγχαίρουμε τους διαιτητές του αγώνα για την απόδοση τους.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος της σεζόν.»


Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου 
Tα δεκάλεπτα: 24-18, 45-36, 63-55, 84-72
Διαιτητές: Τσιαπλής-Κατωτικίδης-Παπανικολάου Γ. (Τσιργούλας)
Νίκη Βόλου (Μαύρος-Κοσμάτος): Νίκολης 3 (1), Σπανόπουλος 7 (1), Κουτίνας 30 (4), Λόλας 14, Σαριμπαλίδης 11 (3), Μπουρδάνος 11 (3), Καλλές 2, Σπανόπουλος 2, Ξενιτίδης 4.
Ολυμπιακός Βόλου (Μυριντζής): Αγκρής, Νίκολης, Γκοντόπουλος 11 (3), Μουρατίδης 9, Αναγνωστόπουλος 7 (1), Καραμήτσος, Ίλτσογλου 15 (5), Σταθούρος, Σιμάκης 13 (1), Παρασκευάς 7, Γουάμπα 10.