Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Κοντά στην άνοδο η Ανόρθωση πήρε το βολιώτικο ντέρμπι με την Ανάληψη.

Μια «ανάσα» από την άνοδο βρίσκεται πλέον η Ανόρθωση, η οποία επικράτησε με 69-87 της Ανάληψης. Την ίδια ώρα η ήττα της ΑΕΛ από τον Αιολικό αποτέλεσε δώρο για τη ομάδα του Μιχάλη Καπουρνιώτη, η οποία αύξησε τη διαφορά της από τους «βυσσινί» στους δύο βαθμούς και φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Πάντως το συγκρότημα του Στέφανου Τύμπα ήταν εκείνο που άρχισε καλύτερα τον αγώνα προηγούμενο με 9-2. Το ματς ήταν ντέρμπι στο πρώτο μέρος με τους θεωρητικά φιλοξενούμενους να απαντούν και τους δύο «μονομάχους» να βαδίζουν χέρι-χέρι.


Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν 39-45 υπέρ της Ανόρθωσης, η οποία στη συνέχεια κυριάρχησε κυρίως μέσα στη ρακέτα κερδίζοντας αρκετά επιθετικά ριμπάουντ. Το γεγονός αυτό επέτρεψε στους παίκτες του Μιχάλη Καπουρνιώτη να ανοίξουν τη ψαλίδα πάνω από τους δέκα πόντους φτάνοντας στο +15 (57-72) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ουσιαστικά εκεί κρίθηκε η βολιώτικη αναμέτρηση, αφού η Ανόρθωση παίρνοντας πόντους από την τετράδα Μπόγδανου, Ζαρογιάννη, Καραγιώργου και Τσώλη δεν φαινόταν διατεθειμένη να χάσει το ροζ φύλλο από τα χέρια της.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νικητές στερήθηκαν των υπηρεσιών του Γεωργίου, καθώς είχε ενοχλήσεις στη γάμπα. Από την άλλη μεριά για τους ηττημένους δεν έπαιξαν οι Κέτουλας και Τσαγκλής, με συνέπεια όταν φορτώθηκαν με τρία φάουλ οι Γκουντόπουλος και Μπουσκολίτης, να αντιμετωπίσουν πρόβλημα μέσα στη ρακέτα.


Μετά το τέλος του παιχνιδιού από την πλευρά της Ανόρθωσης τονίζονται τα εξής: «Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το πολύ καλό κλίμα μεταξύ των δυο βολιώτικων ομάδων, που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για τη νίκη, έπαιξαν με πάθος, σε ένα παιχνίδι που είχε πολύ ωραία καλάθια, πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές μάχες (μέσα σε αθλητικά πλαίσια). Παρόλα αυτά μετά το τέλος του αγώνα και οι δυο ομάδες ενώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου όπου χειροκρότησαν η μια στο άκουσμα του ονόματος της άλλης, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα (ειδικά στις μέρες μας και μετά τη δολοφονία του άτυχου Άλκη), ότι ο αθλητισμός ενώνει και οι παίκτες αλλά και οι φίλαθλοι είναι αντίπαλοι για 40 λεπτά και μόνο…».


Ανάληψη - Ανόρθωση  69-87
Δεκάλεπτα: 19-20, 39-45, 57-72, 69-87.
Ανάληψη (Στεφ. Τύμπας): Ίλτσογλου 14 (1), Καζεπίδης, Ευαγγελινός 5, Ζήσης 7 (1), Γιωτόπουλος 16 (3), Κοντοβάς, Αγγελοκωστόπουλος 2, Μπουσκολίτης 3, Αλμπανούδης, Γκουντόπουλος 14, Μπακίρης 2, Καρασάββας 6.
Ανόρθωση (Καπουρνιώτης): Καραγεώργος 10 (2), Μπέας, Γαλανάκης 2, Κοντάκης 2, Καραθανάσης, Μπόγδανος 26 (1), Παπαϊωάννου 2, Τσώλης 14 (1), Τζούμας, Φιλίππου 7, Ζαρογιάννης 24.

Πηγή: e-thessalia.gr