Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Νίκη για Ανόρθωση…σε επεισοδιακό παιχνίδι κόντρα στο BC Volos

Η Ανόρθωση επικράτησε και του μαχητικού B.C Volos με σκορ 60-70. Για την Ανόρθωση δεν αγωνίστηκαν οι Κοντογιάννης, Καρακώστας, Κουκουράβας, Κουρέας ενώ για τους γηπεδούχους απουσίαζαν οι Καλίκος και Πλιάτσικας.
Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό ενώ είχαμε και εννιά αποβολές. Ο αγώνας ξεκίνησε με δυνατές μονομαχίες και οι γηπεδούχοι με πολύ πάθος προηγήθηκαν στο 1ο δεκάλπετο με σκορ 16-15. Στο δεύτερο δεκάλεπτο και με συνεχόμενους πόντους των έμπειρων Ντίκα και Κοντάκη οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 25-36 στο 18’ ενώ στο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 29-36.


Στο 21’ του αγώνα και μετά από εύστοχο τρίποντο του Ντίκα(29-39) οι διαιτητές χρέωσαν από μια τεχνική ποινή τον Ντικά και τον κοούτς των γηπεδούχων Καρακατσούνη (είχαν ήδη από μία και οι δυο) με αποτέλεσμα να αποβληθούν έκαστοι. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 26’ αποβλήθηκε με τεχνική ποινή(είχε χρεωθεί νωρίτερα και με αντιαθλητικό φάουλ) ο Συλεόπουλος των φιλοξενουμένων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ανόρθωσης (κ.Κρεμαστά) με αποτέλεσμα να αποβληθεί και αυτός.


Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με δέκα πόντους(45-55) ενώ λίγο νωρίτερα η Ανόρθωση είχε κάνει το 36-50 στο 27’ με τρίποντο του Γαλανάκη. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, συνεχίστηκαν οι δυνατές μονομαχίες και οι παίχτες αγωνίζονταν με περίσσιο πάθος πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα να αποβληθούν από τους γηπεδούχους με πέντε φάουλ οι Κουτσιμπάνας, Ξυπνητός, Τσίγκος και από την Ανόρθωση οι Φιλίπου και Καραθανάσης.


Αποτέλεσμα όλων αυτών να πέσει ο ρυθμός, οι φιλοξενούμενοι να κρατάνε τη διαφορά συνεχώς σε διψήφιο αριθμό, ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος αποβλήθηκε και ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων(Καρασσάβας) για εξύβριση στον διαιτητή, ενώ του κρατήθηκε και το δελτίο. Και οι δυο ομάδες έχουν έντονα παράπονα από τους νεαρούς διαιτητές Τσάλα και Αβραμίδου.


Στα αξιοσημείωτα ότι παρά τις σκληρές μονομαχίες και το πάθος που επέδειξαν οι δυο ομάδες, αποχώρησαν από το γήπεδο αγκαλιασμένοι, δείχνοντας πως ήταν αντίπαλοι μόνο για 40 λεπτά.
BC Volos-Ανόρθωση  60-70
Τα δεκάλεπτα:16-15, 29-36, 45-55, 60-70.
Διαιτητές :Τσάλας Αβραμίδου
BC Volos : (Καρακατσούνης Ι.-Καρακατσούνης Κ.) Κουτσιμπάνας 8, Ζαρμπούνης, Τσιτώτας, Αγγελόπουλος, Σταύρου, Λιβάνιος 1, Ξυπνητός 2, Φιλίππου 8, Σκαματζούρας 9, Καρασσάβας 15, Κλέτσας 5, Τσίγκος 12.
Ανόρθωσις Βόλου(Καπουρνιώτης): Ακριβόπουλος, Ανδρέογλου, Σέρρης, Κοντάκης 20(2), Ντίκας 16(1),  Γαλανάκης 11(2), Γκούμας, Συλεόπουλος, Αβέλας, Φιλίππου 17, Καραμανιώλας.