Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

«Πάλεψε» κόντρα στην ΑΕΚ η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ - Δηλώσεις Παπαθεοδώρου και Αγγέλου

Κάνοντας μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αφού προηγήθηκε ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, για να «γυρίσει» το ματς, αλλά χωρίς να τα καταφέρει, η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 86-76 από την ΑΕΚ στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.


Η ομάδα της Λάρισας έκανε κακή εκκίνηση στο ματς και στο τέλος του α’ 10λεπτου βρέθηκε να χάνει με 24-9, με την ΑΕΚ να σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά έξω από τα 6,75.
Η εικόνα έμεινε σχεδόν ίδια στο δεύτερο μισό του α’ ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν σε σπουδαία μέρα τον Λάνγκφορντ και να κλείνουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 48-33.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα, μείωσε αρχικά την διαφορά, η ΑΕΚ βρήκε μεγάλα σουτ και κατάφερε να διατηρήσει την υπέρ της κατάσταση προηγούμενη με 68-53.
Στην τελευταία περίοδο η ομάδα της Λάρισας μπήκε αποφασισμένη. Βελτιώνοντας την άμυνα της μείωσε την διαφορά στους τρεις πόντους, αλλά στο σημείο εκείνο οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύο συνεχόμενα τρίποντα και τελικά πήραν τη νίκη με 86-76.


Λάρισα - AEK 76-86
Τα δεκάλεπτα:9–24, 33–48, 53–68, 76–86.
ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (Βαγγέλης Αγγέλου): Χίκι 13 (1), Ρας 9 (3), Μπερχανεμέσκελ 6, Χάρις 2, Παρκς 21 (1), Χείλαρης, Μαραγκός 2, Τσιλούλης, Σπυρόπουλος, Φλόιντ 6, Παπαντωνίου 17 (2), Τσιρογιάννης.
ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Λάνγκφορντ 28 (3), Χρυσικόπουλος 12 (2), Μαυροειδής 6, Σαντ-Ρος 11 (3), Γιαννόπουλος 9 (2), Ρέι 7 (1), Τολιόπουλος, Ματσιούλις 8 (2), Κακλαμανάκης, Γκίκας 2, Ρογκαβόπουλος, Σλότερ 3.


Δηλώσεις:
Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής ΑΕΚ): «Να συγχαρώ τη Λάρισα και τον κόσμο για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησε σήμερα στο γήπεδο. Πολλή όμορφη εικόνα με πολλές οικογένειες και παιδιά. Για το παιχνίδι, είχαμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε το ματς με διάθεση και να δείξουμε τις διαθέσεις μας από νωρίς. Προερχόμαστε  από ματς, έχουμε σπαταλήσει και σωματική και πνευματική ενέργεια.

Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα που μας βοήθησε στην εξέλιξη του ματς. Το τελείωμα του τρίτου δεκαλέπτου έδωσε στη Λάρισα ψυχολογία για τη τελευταία περίοδο. Έδωσε αυτοπεποίθηση το σουτ του Παρκς. Είχαμε και εμείς κούραση, παρόλα αυτά καταφέραμε να επιστρέψουμε σε επίπεδο απόδοσης που θέλαμε και κερδίσαμε. Η ομάδα της Λάρισας είναι ανταγωνιστική και της αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μια ομάδα που αξίζει να είναι στην EKO Basket League. Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους».

Βαγγέλης Αγγέλου (προπονητής Λάρισας): «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Εμείς χάσαμε ένα ακόμα παιχνίδι. Μπορούμε να δούμε το παιχνίδι με δύο ζευγάρια γυαλιά. Αυτά της προσπάθειας και τα γυαλιά του θυμού, τι έγινε στο πρώτο μέρος. Νομίζω πως οι αναλύσεις δεν μας ωφελούν σε τίποτα. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι κατοχών και επίσης αν αυτός που έχει τις κατοχές έχει την ποιότητα και την εμπειρία να τις διαχειριστεί. Ξέραμε πως έχει δύο δημιουργούς και σποτ παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί πουθενά. Δεν ελέγχαμε τίποτα. Ούτε τον ψηλό ούτε το μακρινό σουτ. Κάναμε και πολλά λάθη. Είχαμε δέκα κατοχές λιγότερες.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε και καταφέραμε να φτάσουμε το παιχνίδι στις δύο κατοχές. Η ΑΕΚ έβαλε 2/2 σουτ και εμείς 0/2. Προσπαθούμε να φτιάξουμε χαρακτήρα και διάρκεια στο παιχνίδι μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο σήμερα. Η ομάδα δείχνει αγωνιστικότητα. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τον κόσμο. Έρχεται ο κόσμος ενθαρρύνει την ομάδα. Κυνηγάμε τα υπόλοιπα 14 παιχνίδια αυτό που φαντάζει δύσκολο όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους υπόλοιπους. Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο».