Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Συνεχίζουν Κόγιας και Δίκαρος στο Γ.Σ. Σοφάδων


Στις δύο πρώτες συμφωνίες για επέκταση της συνεργασίας έφτασε ο Γ.Σ. Σοφάδων. Η διοίκηση του Γυμναστικού «έδωσε τα χέρια» με τους Θοδωρή Δίκαρο και Μάκη Κόγια, οι οποίοι θα συνεχίσουν για άλλη μία σεζόν να υπηρετούν τον Σύλλογο από τον τόπο καταγωγής τους.

Οι δύο αθλητές αγωνίζονται κάτω από τη ρακέτα και γνωρίζουν καλά τη φιλοσοφία της ομάδας, στην οποία έκαναν τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα και συνέβαλαν στο να τη διατηρήσουν σταθερά στην Α1′ ΕΣΚΑΘ, με τη φανέλα της οποίας έφτασαν μέχρι τα περυσινά πλέι-οφ πρωταθλητή και το Final Four του Θεσσαλικού κυπέλλου.

Ο Δίκαρος είναι 28 χρονών (2,03μ) και αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5, ενώ παρά το σωματότυπό του, διαθέτει αξιόπιστο σουτ και από τη μακρινή απόσταση. Ο Σοφαδίτης φόργουορντ-σέντερ πέρασε και από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ (2003-06), ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα των Τιτάνων Παλαμά (2006-07), του Α.Σ. Καρδίτσας (2007-08) και Αιόλου Τρικάλων σε Γ’ και Β’ Εθνική (2008-10) και από το 2010 βρίσκεται στο δυναμικό του Γ.Σ. Σοφάδων.

Ο Κόγιας είναι επίσης 28 ετών (2.04μ), σέντερ και διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα και την ευκινησία του κάτω από τη ρακέτα. Στελεχώνει την ομάδα του Γυμναστικού με συνέπεια τα τελευταία 10 χρόνια και ήταν από τους παίχτες που βοήθησαν σημαντικά στην περυσινή επιτυχημένη χρονιά της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο όντας και αρχηγός της, ενώ τη διετία 2004-06 αναδείχτηκε δύο φορές «αργυρός» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων με τη φανέλα της Ολύμπιας Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι είναι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ και θα διατηρηθούν -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- στο προπονητικό τιμ του Γ.Σ. Σοφάδων όπου θα αναλάβουν τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σοφάδων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας του , με τους Δίκαρο Θοδωρή και Κόγια Μάκη. Οι Σοφαδίτες σέντερ θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύλλογο για μια ακόμη χρόνια , ενώ παράλληλα θα είναι και οι προπονητές των αναπτυξιακών τμημάτων του Γ.Σ.Σ. . Το Δ.Σ. τους εύχεται μια επιτυχημένη χρονιά με υγεία.
Με τιμή το Δ.Σ.»

ΠΗΓΗ: http://karditsasportiva.gr/